Wykonanie
Młode ziemniaki,
fasolka szparagowa i
pomidory suszone. Natchnienie na takie danie przyszło do nas nagle, kiedy zastanawiałyśmy się co zjeść i jak to urozmaicić. Całość serwujemy oczywiście z
kefirem :)W zasadzie miałyśmy robić faszerowaną
kalarepę na konkurs, ostatecznie jednak stwierdziłyśmy, że żadna z nas nie ma dzisiaj na to ochoty. Także
kalarepa może wystąpi następnym razem. A tymczasem życzymy smacznego!
duże
ziemniakiugotowana
fasolka szparagowanamoczone
pomidory suszoneoliwa z oliwekpieprz i
oreganoZiemniaki musimy dokładnie umyć, przekroić wzdłuż, a następnie wydrążamy z nich środki i gotujemy do miękkości, uważając aby się nie rozwaliły podczas gotowania.
Fasolkę i
pomidory kroimy na mniejsze kawałki. Gdy
ziemniaki dojdą, odcedzamy je i wypełniamy
fasolką i
pomidorami. Posypujemy odrobiną
pieprzu oregano i polewamy
oliwą z oliwek lub dodajemy
masło.
Wskazówka: dla kompletnych amatorów wspomnę również, że
fasolkę szparagową i
ziemniaki trzeba gotować w osolonej wodzie
ziemniaki można upiec na grillu lub w piekarniku, ale wtedy czas przygotowania bardzo się wydłużado zestawu
ziemniaki i
fasolka szparagowa można dodać jeszcze troszkę
mozzarelli i
potem włożyć całość do piekarnika na kilka minut