ßßß

Na 12 sajgonekpapier ryżowymarchewkacebulakapusta pekińskamakaron jajeczny do dań z wokakilka grzybków munsos sojowysól, pieprzsos słodko-pikantny chilisezamMarchewkę ucieramy na grubych oczkach tarki, cebulę kroimy w kostkę, kapustę pekińską w paseczki, wszystko to wkładamy do garnka i dusimy z odrobiną wody, dwiema łyżkami sosu sojowego, aż warzywa będą miękkie. Następnie solimy i pieprzymy. Grzybki mun trzeba najpierw parzyć we wrzątku, a potem gotować, przygotowujemy je według przepisu na opakowaniu i kroimy w cienkie paseczki. Makaron moczymy w wodzie około 3 minuty. Grzybki i makaron dodajemy do warzyw, dokładnie mieszamy.Następnym krokiem jest przygotowanie papieru ryżowego, który musimy najpierw zamoczyć w ciepłej wodzie, aż zmięknie. Następnie nakładamy farsz, zawijamy (instrukcja jest na opakowaniu) i smażymy na głębokim oleju do uzyskania złocistego koloru. Gotowe sajgonki układamy na talerzu, polewamy sosem chili, posypujemy sezamem i zajadamy.Zajrzyjcie tutaj, zabawny rysunek dotyczący właśnie sajgonek :)