Wykonanie
Chińską kuchnię lubi każdy. Idealnie nadaję się na mroźne dni. Przez swój intensywny smak i aromat może poprawić nam nastrój. Do tego jest łatwa i szybka w przygotowaniu. Kolorowa i pikantna, cieszy oko i podniebienie. Jest również dobrą opcją dla osób dbających o linię, syci, ale zawiera niewielką ilość kalorii.

kapusta pekińska1 spora
papryka1
cebulakiełki fasoli mung (mała puszka)średnia
marchewkapor (kilka kawałków zielonych części
pora)
pędy bambusa w plastrach
ostra papryczkawodasól,
imbir w proszku,
sos sojowy,
papryka słodka i ostra,
kolendramakaron ryżowy10 liści
kapusty pekińskiej kroimy w paski.
Paprykę,
marchewkę i
cebulę kroimy w dość dużą kostkę.
Por kroimy w paski. Wszystkie składniki wkładamy do garnka i zalewamy gorącą
wodą. Dodajemy kilka kawałeczków
ostrej papryczki, kilka ziarenek
kolendry, łyżkę
imbiru i
sól, gotujemy 30 minut na wolnym ogniu. W razie konieczności dolewamy
wodę. Następnie dodajemy łyżkę
sosu sojowego, pół łyżki
papryki słodkiej i trochę
ostrej papryki w zależności od upodobania.Małe opakowanie
makaronu ryżowego wkładamy do gotowej zupy, po to aby
makaron wchłonął jej smak. Możemy go również pociąć aby łatwiej było nam jeść. Po kilku minutach zupa jest gotowa do podania.