Wykonanie
Dziś przepis na niesamowicie apetyczną
pierś z kurczaka na
sałatce z
granatem :)Zacznę może od tego, że po 2 tygodniach diety 4,5kg w dół JuPiiiii :) postanowiłam uczcić ten mały sukces pysznym obiadem i wpadłam w sklepie na
owoc granatu. Był to mój pierwszy raz z tym rubinowo czerwonym
owocem, ale za to jaki udany !POTRZEBUJEMY:2
piersi z kurczakaDO MARYNATY:pół
limonkizioła prowansalskiesól morskapieprzczosnekDO SAŁATKIpół paczki roszpunki1/3 pół
tłustego sera fety1
granatSOS:2 łyżki
oliwy z oliwekbazyliaoreganołyżka
wodypół łyżeczki
soku z cytrynyMarynujemy
mięso i zawijamy w folię aluminiową. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i pieczemy po 8 minut z jednej i drugiej strony. W tym czasie możemy zająć się
sałatką.Aby sprawnie dostać się do tych lekko kwaśno-słodkich pestek ze środka
granata musimy
owoc przekroić dookoła. Przekręcić, lekko ponaginać i uderzać od strony skórki nożem,
łopatką czy co tam mamy pod ręką. Na talerz wykładamy roszpunkę, parę kostek
sera fety, rozdzielamy
granata i robimy sos z w/w składników i polewamy wyłożone składniki. Upieczone piersi kroje na mniejsze paski i gotowe !Danie zrobione w jakieś 25 minut :) i uwaga mało kaloryczne a syte. Spróbujcie może na romantyczną kolację Walentynkową?hmmm........ Smacznego

Dołączam linka jak obrać
granata :)https://www.youtube.com/watch?v=Da1jaKaKgQU