Wykonanie
Na specjalne zamówienie mojej przyjaciółki dziś przepis na barszcz czerwony.Niekonwencjonalny przepis dla niebanalnych kucharek :)Zaczynamy!SKŁADNIKI:3x
BURAKI2x
JABŁKAziele angielskie,
liść laurowy,
majeranek, warzywko i
pieprz bez nich się tu nie obejdziemoże być jakaś wędzonka do nagotowania, kość wieprzowa lub
mięso1 kg
ziemniaków4
jajkaBuraczki obieramy, kroimy w paski, kostkę lub co tam nam się będzie podobać i wrzucamy do garnka razem z
przyprawami i wędzonką. Zalewamy
wodą i gotujemy na średnim ogniu około 50 minut, dodajemy wydrążone z pestek
jabłka, mogą być w całości lub w ćwiartki. Razem gotujemy wszystko 15 minut. W
między czasie osobno gotujemy
ziemniaki, możemy je po ugotowaniu lekko okrasić
smalcem i podusić. Na patelni smażymy
jajko.Podajemy na głębokim talerzu
ziemniaki,
jajko i na to barszcz. Na to polać słodką
śmietanką 18% lub 12%. Smacznego :)