Pyszny domowy pasztecik.Składniki:kurczak cały300 g boczku surowegowłoszczyznapor100 g wątróbki3 kulki jałowca3 kulki ziela2 bułki kajzerkicebulka2 jajka1/2 łyżeczki imbiru, gałkiłyżeczka soli1 i 1/2 łyżeczki pieprzuWykonanie:Kurczaka, boczek, wątróbkę, wraz z porem i włoszczyzną do garnka z wodą, wrzucamy. Dodajmy jałowiec i ziele i gotujemy do miękkości.Następnie studzimy i całość milimy (mięso wraz z włoszczyzną) w maszynce 2 razy, wraz z bułką namoczoną w wodzie lub mleku.Następnie do naszego przemielonego mięsa dajemy przyprawy i jajka. Mieszamy i w razie potrzeby doprawiamy. Cebulkę kroimy w kostkę i szklimy na łyżce masła. Dodajemy do masy i jeszcze raz mieszamy. Wkładamy do keksówki, (bądź kilki małych, u mnie 4 mini)Do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 40 minut. Większą porcje 60 minut.Smacznego :)