Obok karpia świąteczna specjalność mojego męża.składniki:1 duży filet z dorsza4 marchewki2 pietruszki1 duża cebula3 łyżki koncentratu (najlepiej Łowicz)ziele angielskieliść laurowysól, pieprzRybę kroimy w kawałeczki ok. 2x4cm, panierujemy w mące, jajku i bułce tartej i smażymy na złoty kolor.Marchewkę i pietruszkę ścieramy na tarce na grubych oczkach. Cebulę siekamy drobno i podsmażamy na 2-3 łyżkach oleju. Jak już będzie zeszklona dodajemy marchewkę i pietruszkę. Przesmażamy wszystko przez ok. 5-7 min. a następnie dolewamy szklankę wody, wrzucamy ziele i liść laurowy, zmniejszamy gaz i dusimy na małym ogniu ok. 20 min. (do miękkości).Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy, doprawiamy solą i pieprzem do smaku oraz dokładnie mieszamy.Warzywa odkładamy w chłodne miejsce do ostygnięcia.Na talerzu układamy najpierw warstwę warzyw, potemryby i znów warstwę warzyw.Gotowe:)