ßßß
z dodatkiem brzoskwiniową frużelinąskładniki na brownie Ani Starmach (najlepsze:)250 g gorzkiej czekolady280 g masła250 g drobnego cukru75 g mąki3 jajapół szklanki wodylaska wanilliCzekoladę łamiemy na małe kawałki, masło kroimy w kostkę. Wodę gotujemy w małym rondelku z cukrem i ziarenkami wanilii, dodajemy czekoladę, potem masło, następnie ściągamy garnek z ognia. W misce mieszamy mąkę i jaja, pomału dodajemy syrop czekoladowy, mieszamy. Przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia.Pieczemy 20 minut w temperaturze 180 stopni.W tym czasie przygotowujemy sernik (zdjęcie zrobiłam w wersji z poprzedniego pieczenia, tego przepisu nie chcę powtarzać więc go nie dodam, sernik nie był puszysty tak jakbym się tego spodziewała i szybko s ię ściągnął. A jako, że nie spocznę dopóki nie znajdę najlepszej wersji, wczoraj postanowiłam zrobić sernikobrownie jeszcze raz, tym razem znalazłam świetny przepis na sernik u Kasi i ciasto wyszło puszyste i przepyszne ale zniknęło zanim zrobiłam zdjęcie:)a zatem składn iki na najlepszy sernik do brownie:500g tw arogu półtłustego60g masła0,75 szklanki cukru pudrupół opakowania cukru z prawdziwą wanilią2 łyżki mąki pszennej1 łyżka budyniu waniliowego (proszku budyniowego, nie gotowego budyniu)1/2 łyżeczki proszku do pieczenia4 jajaWszystkie składniki muszą być w temperaturze pokojowej. Oprócz białek, które po oddzieleniu wkładamy na kilka chwil do lodówki, szybciej się wtedy ubiją.Ser zmielić dwa albo trzy razy. Masło utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Dodawać po jednym żółtku cały czas ucierając. Następnie masę maślano-jajeczną miksujemy z twarogiem. Wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia oraz budyń. Na koniec dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy.Masę wyłożyć na upieczone ciasto i ponownie wstawić do piekarnika. Piec w 170st. ok. 50 min.Uwaga, nie otwierać piekarnika w trakcie pieczenia ani nie wyjmować ciasta po upieczeniu tylko wystudzić zostawić je w piekarniku do całkowitego ostygnięcia.I gotowe:)