Wykonanie
Post miał się pojawić przedwczoraj, ale w związku z tym, że przełożono mój egzamin z 24 na 18 września tempo mojej nauki gwałtownie wzrosło! I tak publikacja postu poszła na dalszy
plan. Skoro już jestem to przybywam do Was z zupą z
pora. Właściwie wyszedł krem. Miała być zupa z
ryżem, a wyszło inaczej. Wiem, że nie każdy pała miłością do tego warzywa, ja osobiście nie przepadam jak ciągną się
nitki w zupie innej niż porowa.
Por ma smak nieco
cebulowy, dlatego czasem smak zupy kojarzy mi się właśnie z zupą
cebulową. Przejdźmy do składników.Składniki:3
pory (białe części, bez pióropuszy)4 ząbki
czosnku2
ziemniaki1,5 l
bulionu1 duża
marchewsólpieprzgałka muszkatołowaoliwaW garnku podgrzewamy
oliwę, dodajemy
czosnek i
por. Podsmażamy. Następnie zalewamy
bulionem i dodajemy
ziemniaki, pokrojone w drobną kostkę. Gotujemy do momentu, aż
ziemniaki będą miękkie. Następnie dodajemy
marchew startą na grubej tarce. Gotujemy jeszcze chwilę. Miksujemy i doprawiamy.