Kolejny ekspresowy krem...szybka i tania zupa... na zimowe wieczory. Ziemniaki i kukurydza, a do tego posypka z suszonych pomidorów nie jest zbyt popularnym zestawieniem smakowym w domowym zaciszu. Dodatkowy wymiar smakowy nadaje serek o smaku pomidorów z bazylią. Ponadto kurkuma nie tylko nadaje pięknego koloru, ale również ta przyprawa ma pozytywny wpływ na pracę wątroby oraz wspiera organizm w walce z bakteriami, wirusami i grzybami.Składniki na 4 porcje:1,5 l rosołu z kury7 sztuk średniej wielkości ziemniaków2 puszki kukurydzy2 średniej wielkości cebule2 gałązki selera naciowego1 opakowanie serka apetina o smaku pomidorów z bazylią1 łyżeczka kurkumyDodatkowo:50 g kukurydzy z puszki (1-2 łyżki na porcję)1-2 łyżeczki suszonych pomidorów z bazyliąWykonanie:Ziemniaki, seler i cebulę kroimy w kostkę dowolnej wielkości i tak będziemy miksować także nie ma znaczenia jakiej wielkości jest kostka.Do garnka wrzucamy pokrojone warzywa, odcedzoną kukurydzę i wlewamy rosół. Całość gotujemy do miękkości... czyli ok. 20 min od chwili zagotowania.Po ugotowaniu warzyw dodajemy serek apetina i całość miksujemy na gładki krem. Próbujemy i doprawiamy kurkumą, solą i pieprzem.Do miseczek nalewamy zupę, posypujemy kukurydzą i suszonymi pomidorami z bazyliąSmacznego