Leczo chyba każdy lubi, w szczególności wiosną ze świeżych warzyw. Cukinię powinny jeść osoby na diecie, bo ma bardzo mało kalorii, a przy tym jest duża objętościowo no i najważniejsze jest zdrowa.Składniki:4 laski kiełbasy1 czerwona papryka1 żółta papryka5 małych cukinii3 cebuleok. 1 l przecieru pomidorowego (ja użyłam domowego)1 puszka pomidorów2 liście laurowesól, pieprzzioła prowansalskie (wg uznania - ja akurat dałam prawie całą paczkę)1 łyżka oleju (np. Rapso)Wykonanie:Kiełbasę kroimy w półkrążki na ukos i podsmażamy na łyżce oleju. Kiełbasa musi być mocno zrumieniona. Po podsmażeniu wrzucamy do garnka w którym będziemy całość gotować.Na tej samej patelni zrumieniamy cebule pokrojoną w piórka i dodajemy do kiełbasy.Do garnka wrzucamy pokrojoną w paski paprykę, następnie dodajemy przecier pomidorowy i pomidory z puszki, liście laurowe, doprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Całość gotujemy.Jak już warzywa będą prawie miękkie dodajemy cukinię pokrojoną w półkrążki. Gotujemy do momentu, aż cukinia będzie miękka (ja lubię twardawą cukinię także mi to zajęło ok. 5 min.)Smacznego