ßßß
SKŁADNIKI:1 duża cukinia3 papryki (czerwona, żółta, zielona)1 cebula2 ząbki czosnku250 g dobrej kiełbasy200 g boczku5 pomidorów1 puszka pomidorów w kawałkachtluszcz do smażeniaziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz, zioła prowansalskieWYKONANIE:Na rozgrzany tłuszcz wrzucić cebulkę posiekaną w piórka i czosnek, następnie dorzucamy kiełbasę. Sposób krojenia kiełbasy - dowolny. Do tego wrzucamy pokrojony boczek. Gdy wszystko się już ładnie zarumieni, podajemy paprykę pokrojoną w paseczki i smażymy aż zmięknie, następnie dodajemy pomidory w puszcze oraz pomidory pokrojone w kostkę, cały czas mieszając, żeby składniki nie przywarły do garnka. Teraz dorzucamy parę ziaren ziela angielskiego oraz parę liści laurowych. Na koniec wrzucamy cukinię pokrojoną w kostkę, oczywiście oczyszczoną z gniazd nasiennych. Cukinia idzie na sam koniec, ze względu na to, że najkrócej się gotuje. Ważne jest też, żeby jej nie przegotować, tylko żeby była odpowiednio chrupiąca. Na koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem ziołami. Podajemy z pieczywem, kuskusem lub ryżem.














Smacznego!