Wykonanie
Powolutku zaczynają się pojawiać
owoce sezonowe. A tym samym zaczyna się dla mnie najpiekniejszy okres.
Póki co, tylko (AŻ!)
truskawki, ale to tylko kwestia czasu i
będę się cieszyć
czereśniami, mniam.Najczęściej wcinam
truskawki posypane
cukrem i wymieszane ze
śmietaną, ale ostatnio naszła mnie ochota na coś 'wytworniejszego'. W lodówce był
mascarpone i
śmietana kremówka. Idealne, żeby zrobić krem. Żeby było trochę inaczej -
czekoladowy.Przepis-
truskawki (im więcej, tym lepiej!),-
ser mascarpone (u mnie było niecałe pudełko),-
śmietana kremówka (nie wiem ile, wlewałam na oko ;D),- 2 łyżki
jogurtu naturalnego,- 2 łyżki
cukru pudru,- łyżka
kakao.
Ser,
smietanę,
jogurt i
cukier miksujemy blenderem. Kiedy krem będzie ubity na sztywno, dodajemy
kakao i jeszcze raz miksujemy. Oczywiście
kakao nie jest konieczne. Taka moja mała fanaberia po prostu :)
Mój własny kawałek nieba
Smacznego! :)