ßßß Cookit - przepis na Babeczki w czekoladzie z nadzieniem budyniowym

Babeczki w czekoladzie z nadzieniem budyniowym

nazwa

Wykonanie

Dziś proponuję pyszne babeczki na kruchym cieście wypełnione budyniem śmietankowym polane czekoladą i obsypane siekanymi migdałami :)
Składniki:
Ciasto kruche
- 250g. mąki pszennej
- 100g. masła
- 200g. cukru pudru
- 2 żółtka
Na stolnicę nasypać mąkę, zrobić zagłębienie i umieścić w nim pokrojone na małe kawałeczki masło oraz cukier puder. Całość dokładnie wymieszać, rozgniatając masło z mąką i cukrem. Dodać dwa żółtka, szybko wyrobić, a gdy ciasto stanie się gładkie owinąć folią spożywczą i umieścić w lodówce na 1-2 godziny. Po tym czasie ciasto rozwałkować, wyciąć krążki i wylepić nimi foremki do muffinek. Spód ponakłuwać widelcem. Piec 15 min w 180st. C.
Masa budyniowa :
- 1 op. budyniu śmietankowego
- mleko
Budyń ugotować z połowy ilości mleka zalecanego na opakowaniu.
Polewa czekoladowa:
Mleczną czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.
Po upieczeniu babeczek napełnić je masą budyniową i wstawić do piekarnika jeszcze na 15 min. Po wyjęciu i ostudzeniu polać rozpuszczoną mleczną czekoladą i posypać siekanymi migdałami.
Smacznego!
Źródło:http://wegemena.blogspot.com/2013/04/babeczki-w-czekoladzie-z-nadzieniem.html