Dziś proponuję pyszne babeczki na kruchym cieście wypełnione budyniem śmietankowym polane czekoladą i obsypane siekanymi migdałami :)Składniki:Ciasto kruche- 250g. mąki pszennej- 100g. masła- 200g. cukru pudru- 2 żółtkaNa stolnicę nasypać mąkę, zrobić zagłębienie i umieścić w nim pokrojone na małe kawałeczki masło oraz cukier puder. Całość dokładnie wymieszać, rozgniatając masło z mąką i cukrem. Dodać dwa żółtka, szybko wyrobić, a gdy ciasto stanie się gładkie owinąć folią spożywczą i umieścić w lodówce na 1-2 godziny. Po tym czasie ciasto rozwałkować, wyciąć krążki i wylepić nimi foremki do muffinek. Spód ponakłuwać widelcem. Piec 15 min w 180st. C.Masa budyniowa :- 1 op. budyniu śmietankowego- mlekoBudyń ugotować z połowy ilości mleka zalecanego na opakowaniu.Polewa czekoladowa:Mleczną czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.Po upieczeniu babeczek napełnić je masą budyniową i wstawić do piekarnika jeszcze na 15 min. Po wyjęciu i ostudzeniu polać rozpuszczoną mleczną czekoladą i posypać siekanymi migdałami.Smacznego!