Zawsze gdy tylko jesteśmy w Czechach kupujemy sobie knedlika do przygotowania w domku.Do niego najlepszy jest pikantny mięsny sosik.SKŁADNIKI:500g mięsa wołowego gulaszowego2 cebulebulion warzywnypikantny sos Bomba Calabrese2-3 ząbki czosnkusól, pieprz, czerwona czubryca, lubczykdodatki:knedliczki, cebula i ogórek kiszony, świeży tarty chrzanMięso umyć i osuszyć papierowymi ręcznikami i pokroić na niewielkie kawałki. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć mięso z każdej strony. W dużym rondlu zeszklić cebulę i czosnek. Dodać podsmażone mięso. Dodać bulion warzywny z lubczykiem. Przykryć garnek i dusić całość przez 60-90 minut na małym ogniu. Doprawić solą i pieprzem,czubrycą i dwoma łyżkami Bomby.Podawać z knedlikiem ugotowanym na parze w towarzystwie cebuli pokrojonej w pióra, świeżo startego chrzanu oraz z ogórkiem kiszonym.Smacznego!!!