ßßß Cookit - przepis na Gulasz wołowy z knedlikami

Gulasz wołowy z knedlikami

nazwa

Wykonanie

Zawsze gdy tylko jesteśmy w Czechach kupujemy sobie knedlika do przygotowania w domku.
Do niego najlepszy jest pikantny mięsny sosik.
SKŁADNIKI:
500g mięsa wołowego gulaszowego
2 cebule
bulion warzywny
pikantny sos Bomba Calabrese
2-3 ząbki czosnku
sól, pieprz, czerwona czubryca, lubczyk
dodatki:
knedliczki, cebula i ogórek kiszony, świeży tarty chrzan
Mięso umyć i osuszyć papierowymi ręcznikami i pokroić na niewielkie kawałki. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć mięso z każdej strony. W dużym rondlu zeszklić cebulę i czosnek. Dodać podsmażone mięso. Dodać bulion warzywny z lubczykiem. Przykryć garnek i dusić całość przez 60-90 minut na małym ogniu. Doprawić solą i pieprzem,czubrycą i dwoma łyżkami Bomby.
Podawać z knedlikiem ugotowanym na parze w towarzystwie cebuli pokrojonej w pióra, świeżo startego chrzanu oraz z ogórkiem kiszonym.
Smacznego!!!
Źródło:http://marciochakucharzy.blogspot.com/2014/12/gulasz-woowy-z-knedlikami.html