Wykonanie
Wiosenna wersja pierożków. Co roku goszczą na naszym
stole:)

SKŁADNIKI:
botwinkaser biały ( lub
ricotta)
koperekjogurt grecki1 ząbek
czosnkusól,
pieprzciasto:350 g
mąki tortowej1 łyżka
olejuciepła
woda
Botwinkę dokładnie umyć, posiekać. Podgotować w osolonej wodzie do miękkości. Wymieszać z rozgniecionym widelcem
serek i posiekanym
koperkiem (połowa porcji). Doprawić
solą i
pieprzem i roznieconym jednym ząbkiem
czosnku.
Ciastko ja zawsze zrobić według sprawdzonego przepisu:Ciasto pierogowe

Rozwałkować je cieniutko na posypanej
mąka stolnicy i powycinać szklanką kółka. Na każdym ułożyć porcję farszu, skleić brzegi. Ugotuj w osolonej wodzie dwie minuty od wypłynięcia.

Sosik: Pozostały
koperek posiekać i wymieszać z
jogurtem, doprawić
sola i
pieprzem.

Całość smakuje wyśmienicie!