Wykonanie
Niespodzianką były:Pierogi ze
szpinakiem i
kurczakiem podane z 2 sosami: gorgonzola i
pomidorowym
SKŁADNIKI:farsz:opakowanie
świeżego szpinaku0,5 kg
kurczaka (najlepiej pierś)pół opakowania
sera fetaparmezansól,
pieprz,
czosnek,
przyprawa śródziemnomorska,
suszone pomidory z
czosnkiem
ciasto: według przepisu z pierogów ruskichsosy:gorgonzola: plaser
masła,
jogurt naturalny, pół opakowania
sera gorgonzola- piccante,
pieprzpomidorowy:
pomidory krojone,
przyprawa do pizzy

Pokroić
kurczaka na mniejsze kawałki, obsmażyć na
oleju. Doprawić
solą oraz
przyprawą śródziemnomorską i
pomidorami z
czosnkiem.Opłukać
świeży szpinak. Udusić na
maśle dodając 3 ząbki
czosnku,
sól i
pieprz.
Kurczaka i
szpinak posiekać w małą kosteczkę.Do dużego naczynia wsypać
kurczaka,
szpinak, pokruszoną
fetę oraz starty na dużych oczkach
parmezan. wszystko razem porządnie wymieszać.

Przygotowane ciasto rozwałkować i wykroić kółka ( ja używam szklanki do
piwa :) )


Sklejać, podobnie jak ruskie, gotować tylko 2 minuty od wypłynięcia.


Podawać z sosami

Które lepsze? :D