Wykonanie
Kolejny prosty przepis na szybkie danie z
makaronu. Pomysł na nie zrodził się zupełnie spontanicznie w momencie, kiedy byłam bardzo głodna, a lodówka - można tak powiedzieć - świeciła pustkami. Z kilku sztuk
pieczarek, dwóch rodzajów
papryki i odpowiednich przypraw udało mi się wyczarować naprawdę smaczną kolację.

Składniki:- kilka
pieczarek- pół
papryki czerwonej i pół zielonej- 2 ząbki
czosnku- 1 mała
marchewka- garść
rukoli-
oliwa-
olej sezamowy- szczypta lub dwie suszonego
chili- 1/3 łyżeczki
przyprawy garam masala- szczypta
imbiru- dowolny
makaron, ja użyłam spaghetti1. Zaczynamy od tego co zajmie nam najwięcej czasu czyli ugotowanie
makaronu.2. Kiedy
makaron się gotuje zabieramy się za resztę. Kroimy
paprykę w paski,
pieczarki na ćwiartki a obraną
marchewkę w cienkie słupki. Na woku lub patelni rozgrzewamy łyżkę
oliwy i łyżkę
oleju sezamowego. Wrzucamy pokrojoną
marchewkę, smażymy przez chwilę, następnie dodajemy posiekany
czosnek,
paprykę i
pieczarki. Smażymy warzywa co chwilę mieszając, do momentu aż
marchewka nieco zmięknie. Doprawiamy suszonym
chili,
solą,
garam masala i
imbirem.3. Na koniec dodajemy garść
rukoli i mieszamy z ugotowanym
makaronem. Jeśli danie jest zbyt suche polewamy odrobiną
oleju sezamowego.