Wykonanie
To ostatnio moja ulubiona wersja pizzy. Jest delikatna, świeża i jakby wiosenna.1 opakowanie
suszonych drożdży (7 g)300ml letniej
wody1 łyżeczka
cukru2 łyżki oliwy/oleju500g
mąki pszennej1 łyżeczka
soli na wierzchu
surowa cukinia pokrojona w cieniutkie plasterkisurowy
brokułmozzarellasos ze
śmietany doprawiony
solą i
pieprzemWymieszać
drożdże,
wodę,
cukier,
oliwę i odstawić na 5 minut.
Mąkę przesiać i usypać kopczyk - zrobić wgłębienie, wlać mieszankę i zagarniać ciasto do środka,
potem wyrabiać na około 15 minut aż będzie jedwabiście gładziutkie. Przełożyć do miski, pędzelkiem posmarować
oliwą i odstawić na godzinkę. Rozwałkować ułożyć składniki i piec 15 minut w 200 stopniach.