Wykonanie
            Chciałam zobaczyć co wyjdzie jeśli w przepisie zmienię tylko rodzaj 
mąki. Zmieniłam na pszenną pełnoziarnistą. Ciasto zrobiło się ciemne i po upieczeniu chrupiące.1 opakowanie 
suszonych drożdży (7 g)300ml letniej 
wody1 łyżeczka 
cukru2 łyżki oliwy/oleju500g 
mąki pszennej pełnoziarnistej1 łyżeczka 
soli
Wymieszać 
drożdże, 
wodę, 
cukier, 
oliwę i odstawić na 5 minut. 
Make przesiać i usypać kopczyk - zrobić wgłębienie, wlać mieszankę i zagarniać ciasto do środka. Odstawić do wyrośnięcia.Na placku znalazły się: 
oliwa czosnkowa (zamiast sosu), 
szynka parmeńska, 
czarne oliwki, surowe 
pieczarki, 
mozzarella, 
pomidorki koktajlowe. Piekła się 20 minut w 180 stopniach, po wyjęciu dodałam 
rukolę.może w końcu zainwestuję w kamień do pizzy.......?