Wykonanie
Uwielbiam nadziewane różnościami muszle. Wypróbowałam już wiele kombinacji i wciąż szukam dalej i dalej, mieszam składniki i szukam inspiracji.40 muszli2
piersi z kurczaka1
por - biała część4
pieczarki5
pomidorów suszonychmozzarellasól,
pieprz2 łyżki
majonezu1 łyżka
keczupuMuszle ugotować w osolonej wodzie, 2 minutki krócej niż instrukcja na opakowaniu.
Kurczaka, oczyścić, posolić i wrzucić na patelnię grillową.
Pora pokroić w półkrążki,
pieczarki w dosyć drobna kostkę, posolić i popieprzyć i razem udusić.
Kurczaka ostudzić i porwać wzdłuż włókien na dosyć drobne kawałki. Wymieszać z
porem i
pieczarkami, dodać pokrojone na kawałki
pomidory. Całość wymieszać z
majonezem i
keczupem, doprawić ew do smaku.
Nadziewać muszle, na wierzch położyć po kawałku
mozzarelli i zapiec 30 minut w 180 stopniach.