Skladniki2,8 kg kabaczka2 kg pomidorow9 papryk kolorowych1 kg cebuli2 kg pieczarek800g przecieru pomidorowego6 zabkow czosnkusol, pieprz do smaku4 lyzki slodkiej mielonej paprykiKabaczek,pieczarki myjemy i kroimy w kostke.papryke myjemy usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkepomidory myjemy i kroimy na mniejsze kawalkicebule obieramy i kroimy w kostke.Pomidory zalewamy woda i gotujemy do miekkosci,po czym przecieramy przez sito.powstaly sok odstawiamy.cebule zeszklic na oleju.do duzego garnka wlewamy sok z pomidorow dodajemy cebule i kabaczek mieszamy,dusimy 30 min.po czym dodajemy papryke mieszamy i dusimy kolejne 15 min.po czym dodajemy pieczarki mieszamy i dusimy kolejne 15 min.przecier pomidorowy mieszamy z papryka slodka.pod koniec duszenia leczo przyprawiamy sola i pieprzem i dodajemy przecier pomidorowy i dusimy 15 min.na koniec dodajemy posiekany drobno czosnek mieszamy probujemy i w razie koniecznosci doprawiamy.gorace przekladamy do sloikow i odwracamy do gory dnem.odstawiamy do wystygniecia.na drugi dzien pasteryzujemy 20 min.tak przygotowane leczo wystarczy otworzyc podgrzac dodac kielbase lub ulubione mieso,ugotowac ryz i obiad gotowy..smacznego :)