Wykonanie
Skladniki:
biszkoptyGalaretki: szafirowa,niebieska,
owoce lesne,
kiwi,trustawkowa(moga byc inne pod kolor wybranych owocow)
serki homogenizowane danio
wanilioweOwoce:
jagody,
winogrona,
truskawki,(do wyboru)
czekolada4 lyzki
smietanki 30%Biszkopty wykladamy na dno tortownicy,szafirowa
galaretke rozrabiamy w 450ml.wrzacej
wody i tezejaca wylewamy na
biszkopty wkladamy do lodowki do calkowitego zastygniecia.
galaretke owocow lesnych rozpuszczamy w 1 szkl.wrzacej
wody i tezejaca wlewamy do
serka danio razem z
jagodami i mieszamy dokladnie,wylewamy do tortownicy na poprzednia warstwe.postepujemy tak z kazda warstwa z osobna. na warstwe z
serkiem dajemy sama
galaretke,na
galaretke kolejny
serek z
owocami az do wykorzystania wszystkich
galaretek i owocow.
czekolade rozpuszczamy w kompieli
wodnej ze
smietanka i gdy tort bedzie gotowy na wierzcz wylewamy
czekolade,wygladzamy,dekorujemy wkladamy do lodowki najlepiej na cala noc.
kladamy swieczki tuz przed podaniem
Zycze smacznego