ßßß
Cookit - przepis na kasza z cielęciną, szpinakiem i pomidorami
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
kasza z cielęciną, szpinakiem i pomidorami
Składniki
Parmezan
Oliwa z oliwek
Otręby
Kasza jęczmienna
Cielęcina
Pomidor
Szpinak świeży
Sól
Przyprawy
Wykonanie
Szybkie danie obiadowe - jako bazę wykorzystałam
kaszę jęczmienną
ale może to być też np. gryczana albo
brązowy ryż
.Z
parmezanu
można oczywiście zrezygnować :)Składniki:
ser Parmezan
: 10 głyżka stołowa
oliwy z oliwek
: 10 gp ół
torebki
kaszy jęczmiennej
: 50 g5-6
pomidorów suszonych
: 25 g (jeśli w
oleju
to najpierw je umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem)jeden kotlecik z
cielęciny
: 130 gśredni
pomidor
: 100 g4-5 garści
szpinaku świeżego
w liściach: 100 g
sól
,
przyprawy
Sposób przygotowania:
Kaszę
ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Cielęcinę
i
pomidory
pokroić w kostkę.
Szpinak
posiekać.
Pomidory suszone
pokroić w drobne kawałki.Na patelni rozgrzać
oliwę z oliwek
, wrzucić
cielęcinę
dolać
wody
i dusić ok. 10 minut. Dodać
pomidory
i
szpinak
i poddusić jeszcze 5 minut. Posolić i dodać ulubione
przyprawy
(np.
pieprz
,
bazylia
,
rozmaryn
,
oregano
) dosypać ugotowaną
kaszę
, wymieszać. Na talerzu posypać tartym
parmezanem
.1 porcja - 425 gWartość energetyczna:530 kcal
Białko
:45 gWęglowodany :54 gTłuszcz :16 g
Źródło:
http://slodziutkamama.blogspot.com/2014/07/kasza-z-cielecina-szpinakiem-i.html
Przepisy powiązane
Przecier pomidorowy wg Siostry Anastazji
Przecier pomidorowy wg Siostry Anastazji
Przecier pomidorowy wg Siostry Anastazji
Przecier pomidorowy wg Siostry Anastazji
Przecier pomidorowy wg Siostry Anastazji
Składniki powiązane (0)