Wykonanie
Przepyszne danie,w którym się zakochałam od pierwszego ugotowania, które często robię na obiad, a do którego chętnie wracam i polecam wszystkim niejedzącym
mięsa i lubiącym warzywa. Przepis zaczerpnięty z tego bloga

Składniki na 2 porcje
kasza jaglana (ugotowana, ok 1-1,5 szklanki )
świeży szpinak 400 g
marchew - 1 szt.
imbir świeży - 3 cieniutkie plasterki
czosnek - 1 ząbektłuszcz nierafinowany - 2 łyżkiostropest - kilka szczypt
kozieradka - opcjonalnie (2-3 szczypty)
czarnuszka - do posypaniaPrzygotowanie:
Kaszę jaglaną ugotuj na sypko. W garnuszku podgrzej tłuszcz, wrzuć posiekaną
cebulę,
czosnek,
imbir oraz pokrojoną we wstążki za pomocą obieraczki do warzyw
marchew. Dodaj niewielką ilość
soli i chwilę podpraż całość mieszając bez przerwy. Po kilku minutach dorzuć pokrojony niezbyt drobno
szpinak i jeszcze chwilę pozostaw na ogniu mieszając. Dodaj teraz niewielką ilość
wody, ostropest,
kozieradkę,
kaszę, wymieszaj całość i gotuj chwilkę pod przykryciem. Przed podaniem posyp
czarnuszką.