Wykonanie
Owsianka jest idealna na śniadanie:) Kiedyś jej nie lubiłam, ale od jakiegoś czasu dosyć często jadam ją na śniadanie, jest zdrowa i pożywna. Można dodawać do niej swoje ulubione
owoce czy
bakalie. Już nie
mogę się doczekać kiedy będą
truskawki,
maliny,
jagody. Oczywiście teraz możemy korzystać z
mrożonych owoców, ale z tymi świeżymi nasza owsianka będzie jeszcze smaczniejsza i bardziej aromatyczna:)2 czubate łyżki
płatków owsianych1 łyżka
otrąb żytnich1 łyżeczka
siemienia lnianegoszczypta
cynamonu2 łyżki
soku z cytryny1 łyżeczka
miodu1
jabłkokilka
truskawek (u mnie jak na razie mrożone)3-4 łyżki
jogurtu naturalnegoPłatki owsiane,
otręby i
siemię lniane zalewamy
wodą i gotujemy. Dodajemy
miód, mieszamy.
Jabłko obieramy i ścieramy na tarce, dodajemy do rondla z owsianką i skrapiamy
cytryną. Jeszcze chwilę gotujemy, po czym mieszamy i całość posypujemy
cynamonem. Przekładamy do miseczki, polewamy delikatnie
jogurtem naturalnym, a na sam koniec na owsiankę wykładamy
truskawki.Szybki i smaczny pomysł na zdrowe i pożywne śniadanie:) Polecam:)