Wykonanie
Dziś proponuję bardzo lekkie danie tj. nadziewaną
paprykę.
Paprykę podaję zamiast z
ziemniakami z gotowanym
ryżem. Nie dodaję wtedy
ryżu do farszu.Składniki:- 0,5 kg
mielonego mięsa wieprzowego- 4
czerwone papryki- 1
cebula- 2 ząbki
czosnku-
kostka rosołowa-
sól,
pieprz, listek laury,
ziele angielskie-np.:
koperek,
marchewka,
cebula do sosu,
suszone warzywkaPrzygotowanie :
Paprykę umyć, wydrążyć środek.
Cebulę i obrać, pokroić w kostkę.
Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Wymieszać z
miEsem,
solą i
pieprzem.Farszem napełnić środek
papryki. Ułożyć w garnuszku dosyć ciasno,
papryka w czasie gotowania zmięknie. dorzucam
przyprawy,
cebulę, ewentualnie
suszone warzywka. Gotuję około 30-40min. Na koniec gotowania zagęszczam
wywar i wrzucam posiekany
koperek.
Paprykę podaję z
ryżem.Smacznego. Qulinarna Ania