ßßß
Cookit - przepis na Kapusta włoska faszerowana
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Kapusta włoska faszerowana
Składniki
Sól
Pieprz
Tymianek
Bazylia
Kminek
Bulion
Wykonanie
Przepis podpatrzony u Myszy .
Kapustę
podaję z
sosem pomidorowym
lub
pieczarkowym
:)
główka
kapusty włoskiej
(zdjąć liście, odciąć gruby rdzeń)ok 1 kg
mielonego mięsa
(
łopatka
i kawałek
boczku
)1 woreczek
ryżu
(ugotować na półmiękko)2
jajka
1
cebula
(pokroić w małą kosteczkę, podsmażyć)
sól
pieprz
suszony
tymianek
szczypta suszonej
bazylii
szczypta
kminku
1-2 litry
bulionu
gazaNa blacie rozłożyć gazę. Następnie ułożyć liście
kapusty
(muszą na siebie zachodzić), utworzyć okrąg.
Mięso
wyrobić z
ryżem
,
cebulką
,
jajkami
i
przyprawami
.Wyrobioną
mięsną
masę rozłożyć na liściach
kapusty
(grubość ok 1,5 cm). Czynność powtórzyć jeszcze dwukrotnie.Podnieść gazę za rogi i uformować główkę
kapusty
. Zawiązać. Gotować w
bulionie
1,5 godziny. Zdjąć gazę, pokroić na porcje i p odać z dowolnym sosem.
Źródło:
http://kuchniaaniz.blogspot.com/2014/05/kapusta-woska-faszerowana.html
Przepisy powiązane
Schab z warzywami na parze.
Schab z warzywami na parze.
Schab z warzywami na parze.
Schab z warzywami na parze.
Schab z warzywami na parze.
Składniki powiązane (0)