Wykonanie
Upał na zewnątrz przyczynił się do tego, że obiad robiliśmy dopiero późnym wieczorem. W sensie Kajak robił. Jako, że ja ponownie zostałam mamą, to tym razem padło na danie robione na parze. Miało być lekko i smacznie. I tak wyszło.
Potrzebne:
schabwarzywa (my akurat z racji lenistwa wzięliśmy mrożone, ale jak najbardziej świeże też mogą być)
bazyliatymianekkmineksólGarnek do gotowania na parze lub stalowy durszlak i garnek :)
Schab kroimy w kostkę i wrzucamy do parowania. Gotujemy do miękkości, dodajemy
przyprawy. Na koniec dodajemy warzywa i jeszcze raz doprawiamy do smaku. "Parujemy" pod przykryciem.Pamiętajmy o sprawdzaniu poziomu
wody (dotyczy głównie robienia na durszlaku).My zjedliśmy z
ryżem i
sosem czosnkowym. Oczywiście tutaj kombinacja jest dowolna.