ßßß
Ciasto:5 łyżek cukru25 dag masła5 żółtekcukier waniliowy3 łyżki śmietany2 łyżeczki proszku do pieczeniapiana:5 białek1 szklanka cukrutorebka jasnego budyniunadzienie:75 dag jabłek10 dag malincynamonWszystkie składniki ciasta zagniatamy i wkładamy do lodówki na około 1 godzinę. Następnie połowę ciasta rozwałkowujemy na placek, którym wyklejamy blachę i podpiekamy na złoty kolor w 180 stopniach. Jabłka kroimy w cienkie plasterki, układamy na ciescie, posypujemy malinami i cynamonem. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier oraz budyń nie przerywając ubijania, aż do całkowitego rozpuszczenia cukru. Pianę wykładamy na jabłka. Pozostałą część ciasta "skubiemy" i układamy na pianie. Pieczemy przez 40 minut w 180 stopniach Celsjusza.