ßßß
Składniki:- 1 opakowanie ciasta francuskiego,- 3 filety ryby (dowolny rodzaj ryby),- 1 główka kapusty,- 1 cebula,- sól, pieprz do smaku,- maggi do smaku,- 2 łyżki masła,- cukier do smaku,- 1 cytryna,- 1 jajko.+ smażone plasterki ziemniaka (w przyprawie do ziemniaków)Na początek trzeba przygotować kapustę, obrać z pierwszych liści, przeciąć na pół, umyć i wyciąć głąb. Poszatkować kapustę, następnie włożyć do garnka i wlać ok. 2 szklanki wody, przykryć i dusić do miękkości, od czasu do czasu mieszając. Na patelni rozgrzać masło i dodać pokrojoną w paski cebulę. Zeszklić. Do kapusty dodać cebulkę i przyprawy. Sól i pieprz do smaku i kilka kropel Maggi, można dodać cukier i skropić cytryną.Ciasto francuskie rozwinąć, a na nim położyć filet z ryby, przyprawić solą i pieprzem, kilkoma kroplami maggi i skropić sokiem z cytryny, przykryć kapustą i zawinąć w ciasto. I tak każdą rybę po kolei. Roztrzepać jajko i posmarować wierzch ciasta. Ułożyć na wysmarowanej tłuszczem blasze. Piec w rozgrzanym piekarniku do 180st. C przez 25-30 min.
Smacznego, Kasia ; )