Wykonanie

składnikimokre* 2
jajka* 125 ml
mleka* 1/3 szklanki
olejusuche* 1 i 1/2 szklanki
mąki pszennej* 3 łyżki
kakao* 1 łyżeczka
sody oczyszczanej* 1 łyżeczka
proszku do pieczenia* 2/3 szklanki
cukrumasa serowa* 150 g
sera białego* 2 łyżki
śmietany* 3 łyżki
cukru* 1 łyżka budyniu
wiśniowegoSposób wykonaniamasa serowaWszystkie składniki masy serowej zmiksować na gładko.

ciastoW jednym naczyniu zmieszać składniki suche, a w drugim składniki mokre, następnie połączyć składniki i zmiksować tylko do połączenia.Foremki wyłożyć papilotkami, włożyć do każdej po łyżce ciasta, następnie włożyć po łyżce masy serowej, następnie znowu po łyżce ciasta.

Piec w temp 180 stopni, ok. 25 min.Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem.

