Wykonanie
Przygotowanie tego
mięsa jest mało skomplikowane.Uwierzcie mi jednak na słowo, że warte byłoby dużo większego poświęcenia.
Jogurt grecki dodaje kurczakowi pysznego akcentu.Jeśli nadal nie jesteście przekonani, musicie spróbować.Potrzebujesz:Dużą, podwójną
pierś z kurczakasólpieprzduże opakowanie
jogurtu greckiego1
jajo1 łyżeczka
papryki czerwonej słodkiej1 łyżeczka zmielonego
chili1 łyżeczka
papryki czerwonej ostrejmąkaWYKONANIE:1. Z piersi wykrawamy kotlety. Delikatnie, najlepiej przez folię, rozbijamy je. Przyprawiamy
soląi pieprzem z obu stron.2.
Jogurt roztrzepujemy z
jajkiem, wsypujemy wszystkie
papryki. Mieszamy.3.
Kurczaka wkładamy do jogurtowej marynaty i odstawiamy na minimum godzinę (ale proponuję zrobić to rano i odstawić na 4 godziny).5.
Mięso wyjmujemy z lodówki na mniej więcej pół godziny przed pieczeniem. Panierujemy w
mące. Smażymy.
Już jutro przepis na widoczne na zdjęciu ziemniaczki z piekarnika.Nie mają sobie równych, obiecuję!!!Smacznego!Pani M.