ßßß
Przygotowanie tego mięsa jest mało skomplikowane.Uwierzcie mi jednak na słowo, że warte byłoby dużo większego poświęcenia.Jogurt grecki dodaje kurczakowi pysznego akcentu.Jeśli nadal nie jesteście przekonani, musicie spróbować.Potrzebujesz:Dużą, podwójną pierś z kurczakasólpieprzduże opakowanie jogurtu greckiego1 jajo1 łyżeczka papryki czerwonej słodkiej1 łyżeczka zmielonego chili1 łyżeczka papryki czerwonej ostrejmąkaWYKONANIE:1. Z piersi wykrawamy kotlety. Delikatnie, najlepiej przez folię, rozbijamy je. Przyprawiamy soląi pieprzem z obu stron.2. Jogurt roztrzepujemy z jajkiem, wsypujemy wszystkie papryki. Mieszamy.3. Kurczaka wkładamy do jogurtowej marynaty i odstawiamy na minimum godzinę (ale proponuję zrobić to rano i odstawić na 4 godziny).5. Mięso wyjmujemy z lodówki na mniej więcej pół godziny przed pieczeniem. Panierujemy w mące. Smażymy.
Już jutro przepis na widoczne na zdjęciu ziemniaczki z piekarnika.Nie mają sobie równych, obiecuję!!!Smacznego!Pani M.