ßßß Cookit - przepis na Pierś z kurczaka w panierce z jogurtu greckiego

Pierś z kurczaka w panierce z jogurtu greckiego

nazwa

Wykonanie

Przygotowanie tego mięsa jest mało skomplikowane.
Uwierzcie mi jednak na słowo, że warte byłoby dużo większego poświęcenia.
Jogurt grecki dodaje kurczakowi pysznego akcentu.
Jeśli nadal nie jesteście przekonani, musicie spróbować.
Potrzebujesz:
Dużą, podwójną pierś z kurczaka
sól
pieprz
duże opakowanie jogurtu greckiego
1 jajo
1 łyżeczka papryki czerwonej słodkiej
1 łyżeczka zmielonego chili
1 łyżeczka papryki czerwonej ostrej
mąka
WYKONANIE:
1. Z piersi wykrawamy kotlety. Delikatnie, najlepiej przez folię, rozbijamy je. Przyprawiamy soląi pieprzem z obu stron.
2. Jogurt roztrzepujemy z jajkiem, wsypujemy wszystkie papryki. Mieszamy.
3. Kurczaka wkładamy do jogurtowej marynaty i odstawiamy na minimum godzinę (ale proponuję zrobić to rano i odstawić na 4 godziny).
5. Mięso wyjmujemy z lodówki na mniej więcej pół godziny przed pieczeniem. Panierujemy w mące. Smażymy.
Już jutro przepis na widoczne na zdjęciu ziemniaczki z piekarnika.
Nie mają sobie równych, obiecuję!!!
Smacznego!
Pani M.
Źródło:http://kuchniabeznamiaru.blogspot.com/2015/02/piers-z-kurczaka-w-panierce-z-jogurtu.html