Wykonanie
Dziś propozycja na szybki w przygotowaniu obiad. Zarazem jest on bardzo smaczny, więc to też na plus.Zapraszam do zapoznania się z przepisem :)składniki: (na 3-4 porcje)2 średnie żółte
cukinieok. 200 g
pieczarek2 piersi z
indyka2
torebki brązowego ryżu2 ząbki
czosnkusólpieprzoreganobazyliapapryka słodkamajeranekoliwa do smażenia
Ryż gotujemy w lekko osolonej, wcześniej zagotowanej wodzie, pod przykryciem około 30 minut na wolnym ogniu.W tym czasie
cukinię obieramy i kroimy w ćwiartki.
Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki.Na patelni rozgrzewamy trochę
oliwy, wrzucamy
cukinię i
pieczarki. Doprawiamy
solą,
pieprzem,
oregano,
bazylią i
majerankiem. Smażymy do momentu aż
cukinia i
pieczarki zmiękną.Pierś z
indyka oczyszczamy i kroimy w kostkę. Smażymy
mięso na odrobinie
oliwy. Przyprawiamy je
solą,
pieprzem,
oregano,
bazylią,
majerankiem i
papryką.
Indyka dodajemy do
cukinii i
pieczarek, mieszamy ze sobą. Podajemy z ugotowanym
brązowym ryżem.