Tarta wprost rozpływa się w ustach. Idealna propozycja dla osób lubiących brownie. Najlepiej smakuje podana jeszcze na ciepło, kiedy czekolada jest płynna i cudownie wypływa ze środka.Składniki na ciasto-200 g mąki pszennej-1 łyżeczka proszku do pieczenia-2 łyżki kakao-125 g margaryny-1 jajko-3 łyżki śmietany-3-4 łyżki cukru-szczypta soli na masę-250 g białego sera-1 jajko-2 łyżki kakao-4 łyżki śmietany-2 łyżki budyniu czekoladowego w proszku lub mąki ziemniaczanej-4 łyżki cukru-1 szkl. wiśni (mogą być mrożone. Ja użyłam wydrylowanych w słoikach domowej roboty)-1 tabliczka gorzkiej czekoladyPrzygotowanieWiśnie wyłożyć na sito by się rozmroziły (jeśli są mrożone) i obciekły.Składniki na ciasto przełożyć do miski i szybko zagnieść. Formę do tarty natłuścić i wysypać tartą bułką. Wylepić przygotowanym ciastem. wysypać groch lub ułożyć specjalne obciążniki do pieczenia tart. Piec przez ok. 20 minut w temp. 180 st.Biały ser, śmietanę, jajko, budyń w proszku, cukier i kakao zmiksować na gładką masę. Dodać pokruszoną na drobne kawałki czekoladę.Masę wyłożyć na podpieczone ciasto. Ułożyć wiśnie. Całość piec ok 30 minut w tej samej temperaturze.Smacznego :-)