ßßß
Składniki:-225 ml wody-100 g masła-2 łyżki cukru trzcinowego-szczypta soli-1/2 litra oleju rzepakowego-225 g mąki pszennej-1 łyżeczka cynamonu-1 łyżka cukru z prawdziwej wanilii-2 jajka średniej wielkościSposób przygotowania:1. Gotujemy wodę z masłem, cukrem, solą, do czasu aż masło się roztopi.2. Następnie zdejmujemy z ognia i dodajemy: mąkę, cukier waniliowy oraz cynamon. Energicznie ubijamy.3. Gdy masa trochę ostygnie dodajemy dwa jajka i znowu energicznie ubijamy. (Jakby masa była zbyt rzadka dodajcie odrobinę mąki. Generalnie powinna mieć konsystencję podobną do ciasta na polskie pączki.)4. Do garnka, wypełnionego w 1/3 rozgrzanym olejem, wyciskamy nasze churros za pomocą rękawa cukierniczego i przycinamy nożyczkami kuchennymi. Długość i kształt zależą od wielkości garnka i waszych preferencji.5. Smażymy przez ok. 5 minut. Churros mają być złote na wierzchu.5. Jeszcze ciepłe możecie obtoczyć w cukrze.Smacznego!Zapraszamy do polubienia naszego fanpage na facebooku. Oto link .Jeżeli czekoladę też chcecie przygotować sami zapraszam do wypróbowania naszego przepisu na czekoladę z migdałami