Conchiglioni to duze makaronowe muszle, które idealnie się nadają do nadziewania.Zamiast twarogu, można użyć kozi ser, a zamiast natki wykorzystać bazylię lub rukolę.Polecam także odrobinę śmietany, coby farsz nie był za suchy.Proprocje farszu na 17 sztuk.Co trzeba?250 g twarogu17 sztuk c onchiglioni12 czarnych/zielonych oliwek bez pestek6 suszonych pomidorów1-2 ząbki czosnku1 łyżka posiekanej natki pietruszkikopereksól, pieprzCo i jak?Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. Odcedzić. Ostudzić.Twaróg drobno rozgnieść widelcem, pomidory i oliwki odsączyć z zalewy, drobno pokroić.Połączyć z serem, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i posiekaną natkę pietruszki.Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać.Muszle nadziewać farszem. Ułożyć na talerzu i obficie posypać koperkiem i świeżo mielonym pieprzem.Smacznego!