Wykonanie

czas 2 godzinyporcja blacha o wymiarach 30x40cmskładniki:
Biszkopt6 jaj4 czubate łyżki
mąki pszennej4 łyżki
cukru1 łyżka
mąki ziemniaczanej1,5 łyżki
kakao1,5 łyżeczki
proszku do pieczenia2łyżki
oleju1 łyżka
octuPrzygotowanie:
Białka ubić, dodać
cukier i
żółtka, ubić.Przesiać
mąkę,
kakao i proszek, dodać
olej i
ocet, połączyć z masą jajeczną i delikatnie wymieszać, piec w piekarniku 20 min w tęp. 180*CSkładnikiMasa1 l
mleka2 budynie
waniliowe7 łyżek
cukru( zagotować i ostudzić )2 kostki
masła0,5kg
chałwy1
gorzka czekoladabezyPrzygotowanie:Utrzeć
masło, dodać
budyń. Podzielić na 2 nierówne części. do większej dodać 40 dag zmiksowanej
chałwy oraz 10 dag
chałwy rozkruszonej. Do mniejszej części masy dodać rozpuszczoną
czekoladę.
Biszkopt podzielić na 2 części. na jedną położyć połowę masy z
chałwą,na to
bezy, następnie masa czekoladowa,
biszkopt i na wierzch masa z
chałwą, całość polać
polewą czekoladową