Wykonanie

porcja na 8 dużych pasztecikówczas 2 godzinyprodukty:ciasto:500g
mąki3
jajka3 łyżki
śmietany10 g
drożdży20 g
masłaFarsz500g
mięsa mielonego200g
wątróbki drobiowej1cebula1
marchewka gałka muszkatołowasól,
pieprzprzygotowanie:
Mięso,
wątróbkę,
marchewkę i
cebule gotujemy w 500ml
wody przez 30 min. zdejmujemy z ognia traktujemy blenderem i doprawiamy. pozostawiamy do wystygnięcia.do miski wsypujemy
mąkę, dodajemy
jajka,
śmietanę,
drożdże,
masło, doprawiamy
cukrem i
solą. wyrabiamy w misce tak długo aż składniki się połączą. po wyrobieniu ciasto wałkujemy kroimy w prostokąty o wymiarach 10x20cm nakładamy farsz i zwijamy, na blasze układając łączeniem do dołu.pozostawiamy do wyrośnięcia na 30 min.pieczemy w piekarniku przez 30 min w temperaturze około 180*C( Ciasta po wyrobieniu nie odstawiamy do wyrośnięcia tylko od razu wałkujemy )