Wykonanie

Coś w stylu omleta z dodatkiem warzyw. . . Często zdarza się, że przygotowane przez mnie warzywne dodatki do obiadu nie są zjedzone w całości i nikt nie ma ochoty jeść tego samego po raz drugi. Stąd też i pomysł na przygotowanie tej potrawy. Robię frittate w różnych wersjach, nie tylko z
fasolka szparagowa, ale też z
pomidorami,
szpinakiem,
cukinią ,
grzybami. Świetnapotrawa na kolację -sukces gwarantowany -polecam :)SKŁADNIKI3
jajka całe3
białka z
jajek300g
fasolki szparagowej3 łyżki
oliwy z oliwekpół
cebuli100g
żółtego sera2 łyżki tartego
sera typu
Parmezan lub
Grana PadanosólSPOSÓB PRZYGOTOWANIAWbić do naczynia
jajka, dodać
białko,
sól do smaku, tarty
ser,
żółty ser pokrojony w kostkę i dokładnie wymieszać.

Dołączyć do rozbitych
jajek również
fasolkę szparagową .



Na głębokiej patelni po dodaniu
oliwy z oliwek podsmażyć lekko
cebulę startą na tarce o dużych otworach.

Do podsmażonej
cebulki dodać rozbite
jajka z
fasolką i smażyć na małym ogniu pod przykryciem aż do ścięcia się
jajek .



Przy pomocy talerza odwrócić frittatę na drugą strone i dokończyć smażenie.


Podawać na gorąco lub zimno.

SMACZNEGO :)