Wykonanie
Kolejna moja propozycja, którą uwielbiam. Tym razem jest to "Leczo" bardzo kiełbasiane ale jak dla mnie extra. Leczo nie leczo ale tak też było nazwane, kiedy dawno temu znalazłem ten przepis na jednej ze stron (nie pamiętam gdzie). No wiec nie ma co gadać tylko czas na gotowanie.Składniki- 4
papryki czerwone- 3
papryki żółte- 4
cebule- puszka
pomidorów bez skórki- 1,5 kg
kiełbasy śląskiej- ząbek
czosnku- 2 łyżki czerwonej
słodkiej papryki- 3 łyżeczki
papryki ostrej (jak kto woli, może być mniej)-
pieprz-
Vegeta Natur - łyżeczka- pół szklanki
ketchupu- 1/2 koncentratu ( w słoiczku)- 2
marchewkiPrzygotowanie:
Kiełbasę pokroić na plasterki i smażyć w (kociołku, głębokiej patelni, brytfannie) 15 minut,
potem dorzucić
marchew pokrojoną w połuweczki. Smażyć razem 20 minut. Następnie dorzucić
paprykę i
cebulę, wymieszać i podlać
wodą. Kiedy
papryka zmięknie wlać
pomidory - dusić 20 minut. Dodajemy
ketchup, koncentrat i wszystkie
przyprawy z
czosnkiem i znowy dusimy jeszcze 20 minut.
Potem już tylko pozostanie nam zjeść to wszystko i pilnować aby inni nie zjedli wszystkiego na raz. :)