Wykonanie
Dzisiaj na śniadanie zapraszam do mnie :-). Przygotowałam prawdopodobnie najlepszą kanapkę, jaką kiedykolwiek zjecie. Intensywna w smaku, mocno serowa i naprawdę sycąca - czyli idealna na dobry początek dnia, na przykład do aromatycznej
kawy.
Today, I would like to invite you all for breakfast :-). I'm pretty sure that this is one of the best sandwiches that you will have ever eaten in your lives. It's a perfect sandwich for a good start in the day - and it tastes even better with a mug of your favourite, aromatic coffee.Przepis na dwie kanapki.SKŁADNIKI:4 kromki
chleba tostowego50 g ulubionego
sera (u mnie to
camembert)2 liście
sałatypomidorkilka
oliwek2 łyżki
oliwy z oliwek lub
oleju smakowego (u mnie jest to
olej czosnkowo –
bazyliowy)SPOSÓB WYKONANIA:Tosty wstawić do tostera tak, aby były chrupiące.
Ser i
pomidory pokroić w plastry.
Oliwki przekroić na pół.Na tost położyć
sałatę,
ser,
pomidory i
oliwki, a następnie przykryć drugim tostemNa patelni rozgrzać
oliwę lub
olej.Obsmażyć kanapkę z obu stron tak, aby się lekko zarumieniła (można ją dociskać ręką, żeby żaden składnik nie wypadł).•••This recipe is for two sandwiches.INGRIDIENTS:4 slices of toast bread50 g of your favourite cheese (I used
camembert)2 leaves of lettuce1 tomatoa couple of olives2 spoons of
olive oil or flavored oil (i used garlic and basil infused oil)METHOD:Put the toast bread into a toaster and toast until it stiffens but does not turn brown.Slice cheese and tomatoes into pieces.Cut the olives.Put salad, cheese, tomatoes, and olives on one toast and cover it with the second one.Heat the pan with oil.Fry the sandwich on both sides.