Wykonanie
Dzień dobry!Na wstępie – dziękujemy za liczne maile. Nieśmiało piszecie z zapytaniami o diety, zdrowie, kierunek studiów itp. Więcej odwagi, nie pogryziemy Was tylko z chęcią odpowiemy na nurtujące pytania. :)Terminy egzaminów w sesji już są, wypadałoby teraz trochę się pouczyć, ale przecież pogoda krzyczy „wyjdź na słońce, potrzebujesz witaminy D3!” :DCzasu mało, więc posiłki baaaaaardzo proste w przygotowywaniu, ale nadal zdrowe. Na przykład placuszki
cukiniowe. Smażone, ale zdrowo i nie tucząco, bo na
oleju kokosowym.Co jest najciekawsze w
oleju kokosowym? NIE przyczynia się do powstawania
tkanki tłuszczowej, a wręcz przeciwnie- nakręca do przodu nasz metabolizm! Ma działanie przeciwwrzodowe, wzmaga naszą odporność, zawiera witaminy B2, B6, C i E oraz inne cenne składniki. Można go stosować w kuchni (do smażenia i smarowania
pieczywa), jak i w kosmetyce (do nawilżania skóry i włosów).Czas przyrządzenia: 30 - 40 min.Poziom trudności : łatwySkładniki:Ciasto, jak do naleśników, nieco gęstawe, bo
cukinia puszcza dużo
wody ( 3 czubate łyżki
mąki pełnoziarnistej, ¾ szklanki
mleka, 1
jajko, szczypta
soli)Pół
cukinii1 mała
marchewkaGarstka
słonecznika (u nas)/ nasion dyni /
migdałów /
startego sera żółtego
Olej kokosowy do smażenia - 1 łyżeczkaIlość porcji: 3Sposób przygotowania:Ścieramy na tarce
cukinię i
marchewkę. Dodajemy je do uprzednio przygotowanego ciasta naleśnikowego. Dosypujemy nasiona lub
ser (jak kto woli). Smażymy cienkie placuszki na małym ogniu.Koniec - prawda, że proste? :)



Reblogujcie, jeśli też kochacie warzywa! :DTrzy apetyczne