ßßß Cookit - przepis na Kanapki dobrze nadziane

Kanapki dobrze nadziane

nazwa

Wykonanie

Oto kolejny przepis z serii "szybka kolacja". Mówiąc szczerze znalazłam kiedyś zdjęcie takiej kanapki gdzieś w internecie i postanowiłam wykorzystać ten patent z własnym nadzieniem. Tak więc dla każdego głodomora polecam kanapki dobrze nadziane !
S K Ł A D N I K I :
6 dużych bułek
2 cebule
1,5 papryki
6 plasterków sera
6 plasterków szynki
około 6 dużych pieczarek
6 jajek
majonez
vegeta
P R Z Y G O T O W A N I E :
1. Z każdej bułki odetnij "czapeczkę" (jak na zdjęciu) i wyciągnij środek tak, aby warstwa skórki nie pozostała zbyt cienka.
2. Pieczarki podsmaż wraz z 2 łyżeczkami vegety i jedną cebulą. Paprykę i cebulę pokrój w drobne kosteczki. W każdej bułce układaj kolejno: szynka, papryka, ser, majonez, pieczarki, pół łyżeczki vegety, cebula, jajko, trochę papryki i cebuli. Jeżeli nie lubisz papryki, możesz użyć np.: pomidora.
3. Całość piecz w temperaturze 140 st. C najpierw przez około 10 minut na termoobiegu, następnie przez 5-7 minut z funkcją "góra". Uwaga! Nie popełnij mojego błędu i blachę wyłóż np.: papierem do pieczenia albo folią.
4. Podawaj z sosem czosnkowym albo ketchupem.
bon appétit!
Źródło:http://truskawkowechilli.blogspot.com/2013/10/kanapki-dobrze-nadziane.html