Wykonanie
Oto kolejny przepis z
serii "szybka kolacja". Mówiąc szczerze znalazłam kiedyś zdjęcie takiej kanapki gdzieś w internecie i postanowiłam wykorzystać ten patent z własnym nadzieniem. Tak więc dla każdego głodomora polecam kanapki dobrze nadziane !
S K Ł A D N I K I :6 dużych
bułek2
cebule1,5
papryki6 plasterków
sera6 plasterków
szynkiokoło 6 dużych
pieczarek6
jajekmajonezvegetaP R Z Y G O T O W A N I E :1. Z każdej
bułki odetnij "czapeczkę" (jak na zdjęciu) i wyciągnij środek tak, aby warstwa skórki nie pozostała zbyt cienka.
2.
Pieczarki podsmaż wraz z 2 łyżeczkami
vegety i jedną
cebulą.
Paprykę i
cebulę pokrój w drobne kosteczki. W każdej
bułce układaj kolejno:
szynka,
papryka,
ser,
majonez,
pieczarki, pół łyżeczki
vegety,
cebula,
jajko, trochę
papryki i
cebuli. Jeżeli nie lubisz
papryki, możesz użyć np.:
pomidora.
3. Całość piecz w temperaturze 140 st. C najpierw przez około 10 minut na termoobiegu, następnie przez 5-7 minut z funkcją "góra". Uwaga! Nie popełnij mojego błędu i blachę wyłóż np.: papierem do pieczenia albo folią.
4. Podawaj z
sosem czosnkowym albo
ketchupem.bon appétit!