Wykonanie
Uwielbiam
chleby,
makarony i
kasze. Tak już mam :) No, ale z czymś je trzeba jeść, prawda? Dlatego bardzo często na moim
stole goszczą różne pasty warzywne. To jedna z moich ulubionych :)Składniki na 1 średniej wielkości słoik pasty:400 g ugotowanej według przepisu podanego na opakowaniu
bialej fasoli lub opcjonalnie 1 puszka
fasoli2 średniej wielkości
cebule1/4 szklanki lub więcej zbledowanych i przesmażonych
pomidorów ( ja używam już gotowych bio
pomidorów sprzedawanych w szklanych butlach, kiedy ich nie mam po prostu sparzam 1 większego
pomidora, kroję w kostkę i krótko duszę na patelni)
pieprzsól i inne ulubione
przyprawy do smakuodrobina domowego
ostrego ketchupuPrzygotowanie:1.
Fasolę gotujemy według przepisu z opakowania.2.
Cebulę myjemy, kroimy w kostkę i podsmażamy w rondelku.3. Do podduszonej do miękkości
cebuli dodajemy:ugotowaną
fasolę,
pomidory,
przyprawy i odrobinę
ketchupu,chwilę dusimy na wolnym ogniu a następnie blendujemy.Tak przygotwana pasta jest pyszna. Uwierzcie na słowo, że szybko zniknie ze słoika i będziecie robić następną.Smacznego :)