ßßß
Uwielbiam chleby, makarony i kasze. Tak już mam :) No, ale z czymś je trzeba jeść, prawda? Dlatego bardzo często na moim stole goszczą różne pasty warzywne. To jedna z moich ulubionych :)Składniki na 1 średniej wielkości słoik pasty:400 g ugotowanej według przepisu podanego na opakowaniu bialej fasoli lub opcjonalnie 1 puszka fasoli2 średniej wielkości cebule1/4 szklanki lub więcej zbledowanych i przesmażonych pomidorów ( ja używam już gotowych bio pomidorów sprzedawanych w szklanych butlach, kiedy ich nie mam po prostu sparzam 1 większego pomidora, kroję w kostkę i krótko duszę na patelni)pieprzsól i inne ulubione przyprawy do smakuodrobina domowego ostrego ketchupuPrzygotowanie:1. Fasolę gotujemy według przepisu z opakowania.2. Cebulę myjemy, kroimy w kostkę i podsmażamy w rondelku.3. Do podduszonej do miękkości cebuli dodajemy:ugotowaną fasolę,pomidory,przyprawy i odrobinę ketchupu,chwilę dusimy na wolnym ogniu a następnie blendujemy.Tak przygotwana pasta jest pyszna. Uwierzcie na słowo, że szybko zniknie ze słoika i będziecie robić następną.Smacznego :)