ßßß Cookit - przepis na Pasta z białej fasoli

Pasta z białej fasoli

nazwa

Wykonanie

Uwielbiam chleby, makarony i kasze. Tak już mam :) No, ale z czymś je trzeba jeść, prawda? Dlatego bardzo często na moim stole goszczą różne pasty warzywne. To jedna z moich ulubionych :)
Składniki na 1 średniej wielkości słoik pasty:
400 g ugotowanej według przepisu podanego na opakowaniu bialej fasoli lub opcjonalnie 1 puszka fasoli
2 średniej wielkości cebule
1/4 szklanki lub więcej zbledowanych i przesmażonych pomidorów ( ja używam już gotowych bio pomidorów sprzedawanych w szklanych butlach, kiedy ich nie mam po prostu sparzam 1 większego pomidora, kroję w kostkę i krótko duszę na patelni)
pieprz
sól i inne ulubione przyprawy do smaku
odrobina domowego ostrego ketchupu
Przygotowanie:
1. Fasolę gotujemy według przepisu z opakowania.
2. Cebulę myjemy, kroimy w kostkę i podsmażamy w rondelku.
3. Do podduszonej do miękkości cebuli dodajemy:
ugotowaną fasolę,
pomidory,
przyprawy i odrobinę ketchupu,
chwilę dusimy na wolnym ogniu a następnie blendujemy.
Tak przygotwana pasta jest pyszna. Uwierzcie na słowo, że szybko zniknie ze słoika i będziecie robić następną.
Smacznego :)
Źródło:http://pancerka.blogspot.com/2015/01/pasta-z-bialej-fasoli.html