Wykonanie

Zwykle najprostsze rozwiązania są najsmaczniejsze. Dlatego u nas dziś na kolację, naleśniki serwowane z domowymi
konfitrurami,
kefirową polewą i
cukrem pudrem. Pychota: :) :)NaleśnikiSkładniki:2 szklanki
mąki2
jajka2 płaskie łyżki
cukru brązowego1 szklanka
mleka1 szklanka
wody mineralnej gazowanejPrzygotowanie:W jednym naczyniu zmiksować lub wymieszać
mąkę, 2
zółtka,
cukier,
mleko i
wodę.W drugim naczyniu ubić na sztywno pianę z
białek.Gdy piana będzie gotowa delikatnie wymieszać ją z
ciastem. Po połączeniu wszystkich składników, nalezy sprawdzić czy ciasto jest wystarczająco lejące, jesli nie należy dolać
wody.Z gotowego ciasta usmażyć na delikatnie natłuszczonej, rozgrzanej patelni naleśniki.My zajadaliśmy naleśniki z
konfiturą porzeczkową,
dżemem czereśniowym,
kefirem i
cukrem pudrem. Wy możecie je podawać według własnej fantazji. Do moich ulubionych nalesnikowych dodatkow należą:
czekolada,
banany,
powidła śliwkowe i prażone na patalni
jabłka.Dodajcie do nich to co Wam akurat w duszy gra :)Smacznego :)