Wykonanie
Powrót po prawie miesiącu nieobecności. Spowodowane to było sesją u mnie i Ewki oraz egzaminem inżynierskim u mnie. Ciężki czas, dużo nauki, mało czasu na eksperymenty kulinarne. Teraz mam nadzieję, że posty pojawiać się będą bardziej regularnie:) Dziś przepis zaczerpnięty z tego bloga . Muffiny pełnoziarniste są genialne!:) Sycące, aromatyczne.Idealne na śniadanie czy jako przekąskę.Składniki:6 łyżek
otrębów owsianych6 łyżek
mąki pełnoziarnistejmała łyżeczka
proszku do pieczenia2
jajka4 łyżki gęstego
jogurtu naturalnego lub
serka homogenizowanego2 ząbki
czosnkunadzienie:
pomidor,
szynka drobiowa w kosteczkę,
ser żółtysól,
pieprzJajka,
jogurt i przeciśnięte przez praskę ząbki
czosnku mieszamy, dodajemy
otręby,
mąkę, proszek,
sól,
pieprz. Nakładamy po łyżce do każdej papilotki, na to cienki kawałeczek
sera,
szynki i
pomidora, następnie reszta ciasta do ¾ wysokości papilotki. Na wierzch cieniutkie plasterki
sera żółtego. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20-25 minut aż będą jasno- brązowe.
Smacznego!Aga