Wykonanie

Wielkanoc tuż tuż. Patrząc na padający śnieg za oknem aż trudno w to uwierzyć...Może spodoba Wam się propozycja
jajek faszerowanych
pomidorami, świeżą
bazylia i fetą?Ja dostałam ślinotoku jak je zobaczyłam u Opalanki ;-)Będą u mnie na pewno na Święta. A u Was?


Składniki:3
jajka,3
suszone pomidory z
oleju,1 łyżka
fety1 łyżka
majonezu,1 łyżeczka
jogurtu (niekoniecznie),kilka listków świeżej
bazylii,
pieprz,
chilli i ewentualnie
sól,
kiełki,Przygotowanie:
Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać ze skorupek, przekroić na połówki. Wyjąć
żółtka, rozgnieść je widelcem razem z
serem feta i
majonezem. Dodać
jogurt, posiekane drobno
suszone pomidory i
bazylię. Doprawić dodając
przyprawy, wymieszać. Wypełniać
białka łyżeczką. Udekorować
kiełkami. Schłodzić w lodówce.

Polecam również sos z
avocado i j
ajka na gniazdach łososiowych .