Wykonanie




Składniki:suche:1,5 szklanki
mąki,pół łyżeczki
sody,2 łyżeczki
proszku do pieczenia,pół tabliczki
gorzkiej czekolady,mokre :2
jajka,pół szklanki
oleju,pół szklanki
jogurtu lub
maślanki,pół szklanki
cukru,
cukier waniliow y,2-3 rozgniecione dojrzałe
banany.Przygotowanie:
Czekoladę zetrzeć na tarce. Wymieszać w jednej misce suche składniki, dodając na końcu
czekoladę. W drugiej, nieco większej misce wymieszać mokre składniki. Dodać do nich rozgniecione widelcem
banany. Połączyć suche składniki z mokrymi i dobrze wymieszać. Przełożyć ciasto do papilotek umieszczonych w formie do muffinek. Piec w temp.180 stopni ok.20 -25 min. Kiedy ostygną oprószyć
cukrem pudrem.

