ßßß
Składniki mokre:90 ml oleju250 ml mleka1 jajko1 rozgnieciony bananSkładniki suche:250 g mąki175 g cukru1 opakowanie cukru waniliowego2 łyżeczki proszku do pieczenia1/2 łyżeczki sodySkładniki na masę budyniową:1 opakowanie budyniu250 ml mlekaWykonanie:Przygotować budyń według przepisu na opakowaniu, tylko zamiast 500 ml mleka dać tylko połowę. Pozostawić do ostygnięcia . Składniki suche i mokre wymieszać oddzielnie a następnie dodać mokre do suchych i lekko połączyć.Do foremek muffinkowych nakładać po łyżce ciasta, na to 1 łyżeczkę ostudzonej (nie musi być bardzo zimna, moja była dość ciepła) masy budyniowej i znowu ciasto muffinkowe. Na wierzch można położyć kawałeczki banana. Piec w temp 200 stopni przez 20 minut.Smacznego. Tylko uwaga - masa budyniowa jest bardzo gorąca :)/wydrukuj przepis/